Tacki i podkłady pod torty są bardzo praktycznym i jednocześnie estetycznym rozwiązaniem w pracy każdego cukiernika. Stabilne i dopasowane pod względem rozmiaru, będą idealne podczas transportu i prezentacji wypieków.
Przede wszystkim jakość
Wybierając podkładki pod tort należy się kierować jakością wykonania danego produkty, ponieważ tacki muszą zapewnić stabilność i bezpieczeństwo nawet najcięższym wypiekom.
Powinny być zatem wykonane z grubego kartonu. Jeśli są zaś przeznaczone do transportu szczególnie okazałych tortów, nieodzowne są również dodatkowe wzmocnienia
Podkładki pod torty są dostępne w rozmaitych rozmiarach i kształtach. Dzięki temu można je idealnie dopasować do gabarytów konkretnych wypieków.
Estetyczne wykończenie
Tacki i podkłady pod wypieki są wykonane z materiałów w różnych kolorach, zatem będą stanowić idealne wykończenie dla tortów wykonanych w różnych stylach. A nieprzemakalna foliowa powłoka zapewni estetyczny wygląd przez długi czas.
W przypadku tortów weselnych czy komunijnych świetnie sprawdzą się podkładki z ozdobnym rantem i dekoracyjnymi żłobieniami. Zaś wypieki dla najmłodszych smakoszy będą pięknie wyglądać na tackach w intensywnych, typowo dziecięcych barwach.